Regulamin konkursu „Warsztaty kulinarne z szefem kuchni” Sertop Tychy
I. Postanowienia ogólne
1. Organizatorem konkursu jest spółka pod firmą Sertop Tychy sp. z o.o, (ul. Przemysłowa 58), 43-100 Tychy, NIP: 6460323825, KRS: 0000099079, BDO 000021011.
2. Fundatorem nagrody jest Organizator.
3. Celem konkursu jest promocja marki SERTOP Sp z o.o.
4. Konkurs nie jest stworzony, administrowany ani sponsorowany przez Facebook, Instagram ani TikTok. Serwisy: facebook.com, instagram.com oraz tiktok.com nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek działania związane z organizacją konkursu na łamach serwisów.
II. Warunki uczestnictwa
5. W konkursie mogą wziąć udział wyłącznie osoby pełnoletnie.
6. W konkursie nie mogą brać udziału pracownicy firmy Sertop Tychy oraz członkowie ich rodzin.
7. Warunkiem udziału w konkursie jest wyrażenie zgody na wykorzystanie wizerunku opisane w punkcie III Regulaminu.
8. Wraz ze zgłoszeniem konkursowym konieczne jest przesłanie zgody o treści:
„Oświadczam, że zapoznałam/em się z regulaminem konkursu i akceptuję jego warunki. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Sertop Tychy sp. z o.o w celach związanych z komunikacją konkursową w zakresie opisanym w regulaminie konkursu”.
9. Konkurs trwa od 27.10.2025 r. do 12.11.2025 r.
10. Wyniki konkursu zostaną ogłoszone 13.11.2025 r., na profilach Sertop Tychy oraz stronie www.sertopnatalerzu.pl. Konkurs odbywa się za pośrednictwem profili na portalach społecznościowych:
a) Facebook znajdującym się pod adresem: https://www.facebook.com/SertopTychy;
b) Instagram znajdującym się pod adresem: https://www.instagram.com/sertop_tychy/;
c) TikTok znajdującym się pod adresem: https://www.tiktok.com/@sertoptychy.
oraz strony internetowej:
a) Sertop Na Talerzu: www.sertopnatalerzu.pl.
III. Zgoda na wykorzystanie wizerunku
11. Uczestnik, przystępując do konkursu, oświadcza, że jest autorem przesłanego przepisu kulinarnego oraz załączonych materiałów (zdjęć lub nagrań wideo) i przysługują mu do nich pełne prawa autorskie.
12. Uczestnik udziela Organizatorowi nieodpłatnej, niewyłącznej i nieograniczonej czasowo oraz terytorialnie licencji na korzystanie z przesłanych materiałów w celach związanych z konkursem oraz promocją marki Sertop Tychy, w szczególności poprzez:
a) publikację w mediach społecznościowych, na stronie internetowej Organizatora oraz w materiałach reklamowych;
b) wykorzystanie w relacjach foto i/lub wideo z warsztatów kulinarnych;
c) opracowywanie, skracanie i łączenie materiałów z innymi utworami z zachowaniem nienaruszalności ich treści i formy.
13. Uczestnik wyraża zgodę na nieodpłatne utrwalenie, rozpowszechnianie i publikowanie swojego wizerunku utrwalonego podczas warsztatów kulinarnych, w tym w relacjach fotograficznych i filmowych, w celu promocji konkursu, marki Sertop Tychy oraz działań marketingowych Organizatora.
14. Zgoda, o której mowa w ust. 13, obejmuje w szczególności publikację wizerunku w internecie (w tym w mediach społecznościowych) oraz materiałach foto i wideo.
15. Uczestnik przyjmuje do wiadomości, że jego wizerunek może być rozpowszechniany bez odrębnego zatwierdzania poszczególnych materiałów, przy czym Organizator zobowiązuje się do nieużywania wizerunku w sposób naruszający dobra osobiste uczestnika.
16. W przypadku, gdy uczestnik utrwali w swoim zgłoszeniu wizerunek osób trzecich, zobowiązany jest do uzyskania ich zgody na rozpowszechnienie tego wizerunku i ponosi odpowiedzialność za jej brak.
IV. Zadanie konkursowe
17. Zadanie konkursowe polega na:
a) stworzenie sezonowego przepisu na jesienne danie główne z wykorzystaniem wybranych produktów Sertop;
b) danie może być inspirowane przepisem znajdującym się na blogu kulinarnym www.sertopnatalerzu.pl.
c) koniecznym warunkiem uczestnictwa będzie zamieszczenie w zgłoszeniu zdjęcie/wideo przedstawiającego wykonany przepis wraz z produktem marki Sertop.
d) prace konkursowe przesyłane są wskazany i należący do firmy Sertop Tychy sp. z o.o adres mailowy: konkurs@sertopnatalerzu.pl.
18. Każdy uczestnik może zgłosić tylko jedną propozycję odpowiedzi.
19. W konkursie zostanie wyłonionych 3 zwycięzców, którzy otrzymają podwójne zaproszenia na warsztaty kulinarne prowadzone przez szefa kuchni Juliena Sechera w studiu kulinarnym w Warszawie.
20. Zwycięzca zostanie wybrany przez jury wybrane przez Organizatora.
21. Zwycięzca konkursu zostanie powiadomiony o wygranej i warunkach odbioru nagrody za pośrednictwem wiadomości mailowej na adres, z jakiego dokona zgłoszenia.
22. Organizator zwraca uwagę na poszanowanie twórczości innych i zachowanie kultury w wypowiedziach.
23. Zgłoszenia zawierające wulgaryzmy i niecenzuralne słowa będą usuwane i nie będą brały udziału w konkursie.
V. Nagroda
24. Nagrodą w konkursie są trzy (3) podwójne zaproszenia na warsztaty kulinarne, podczas których laureaci wraz z szefem kuchni Julienem Secher będą uczestniczyć w aktywnym gotowaniu potraw pod jego kierunkiem. Każde zaproszenie uprawnia dwie osoby do udziału w warsztatach w wyznaczonym terminie i miejscu wskazanym przez Organizatora.
25. Wartość jednego podwójnego zaproszenia na warsztaty wynosi 599.00 PLN.
26. Nagroda ma charakter niepieniężny, jednak jej wartość w złotówkach stanowi podstawę do rozliczenia podatku dochodowego od osób fizycznych.
27. Nagroda zostanie przekazana zwycięzcy w pełnej wartości, a organizator pokryje należny podatek dochodowy od osób fizycznych zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.
28. Zwycięzcy zobligowani są do potwierdzenia odbioru zaproszenia i wzięcie udziału w warsztatach do dnia: 20.11.
29. Po upływie wyżej wymienionego terminu nagroda przechodzi do kolejnej osoby oczekującej na liście rezerwowej wybranej przez Organizatora konkursu.
30. Organizator ma prawo podać dane zwycięzcy na fanpage oraz na stronie www.
31. Organizator ma prawo do wykorzystania przesłanych przepisów konkursowych w komunikacji w social mediach oraz na stronach www: sertop.pl, oraz sertopnatalerzu.pl.
32. Jednocześnie Organizator oświadcza, że nie będzie bez wiedzy i zgody autorów przepisów czerpał korzyści majątkowych z ich pracy intelektualnej. Organizator nie będzie tym samym zamieszczał w przesłanych przepisach opublikowanych na portalach sertop.pl i sertopnatalerzu.pl reklam, linków sponsorowanych, ani żadnych innych współprac pozwalających czerpać korzyści finansowe z pracy intelektualnej autorów.
33. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za brak możliwości przekazania nagrody z przyczyn leżących po stronie Uczestnika. W takim wypadku nagroda przepada lub przechodzi do kolejnej osoby oczekującej na liście rezerwowej określonej przez Organizatora.
34. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za nieprawidłowe dane wskazane przez Uczestnika, a w szczególności za zmianę danych osobowych uniemożliwiających odszukanie Uczestnika i poinformowanie o przyznaniu Nagrody.
35. Uczestnik zgłaszający chęć wzięcia udziału w konkursie deklaruje gotowość do udziału w warsztatach kulinarnych odbywających się w studiu kulinarnym w Warszawie.
36. W przypadku wykrycia działań niezgodnych z Regulaminem, próby wpływania na wyłonienie zwycięzcy w sposób niedozwolony dany uczestnik może zostać wykluczony z konkursu.
VI. Reklamacje
37. Wszelkie reklamacje oraz uwagi dotyczące zasad, przeprowadzenia lub rozstrzygnięcia konkursu prosimy zgłaszać mailowo na adres: marketing@sertop.com.pl.
38. Reklamacja powinna zawierać imię i nazwisko Uczestnika oraz uzasadnienie reklamacji. W tytule wiadomości prosimy dodać opis: „Konkurs warsztaty kulinarne”.
39. Reklamacje rozpatrywane są w terminie 30 dni od daty ich wpłynięcia. Obowiązek informacyjny
40. Informujemy, że administratorem danych osobowych uczestników konkursu jest Sertop Tychy sp. z o.o, Przemysłowa 58, 43-100 Tychy, NIP: 6460323825, KRS: 0000099079.
41. Dane osobowe będą przetwarzane w celu i zakresie niezbędnym do przeprowadzenia konkursu, na podstawie art. 6 ust. 1. lit. b Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 UE (dalej: „RODO”). Dane zostały zebrane przez fanpage na Facebooku Sertop Tychy.
42. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji konkursu, w tym wydania Nagrody i ogłoszenia informacji o zwycięzcy, a także przechowywane do momentu przedawnienia ewentualnych roszczeń lub wygaśnięcia obowiązku archiwizacji danych wynikającego z przepisów prawa.
43. Uczestnik ma prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania oraz wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. W sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych można kontaktować się z Organizatorem pod adresem e-mail: inspektor@sertop.com.pl.
VII. Postanowienia końcowe
44. W kwestiach nieuregulowanych niniejszym Regulaminem stosuje się przepisy Kodeksu cywilnego i inne przepisy prawa.
45. Spory odnoszące się i wynikające z konkursu będą rozwiązywane przez sąd powszechny właściwy miejscowo dla siedziby Organizatora.
46. Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany zasad konkursu w trakcie jego trwania. Informacja o zmianach będzie zamieszczona na fanpage Sertop Tychy.
47. Biorąc udział w konkursie Użytkownik zgadza się z postanowieniami niniejszego Regulaminu.